01 06 2010, 18.28          zpět

Grilování

Jakmile se oteplí, leckoho začnou svrbět prsty a oprašuje gril v předtuše bujarých barbecue party. Počasí nám zase přeje a tak je načase sáhnout po osvědčených receptech nebo se poohlédnout po novinkách v podobě podpalovačů či slušivé zástěry hodné mistra grilu.
V první řadě – jakým grilem budeme těšit své sousedy? Pokud jde o gril elektrický, mohla by je pobouřit jen vaše neochota podělit se o kuřecí křidélka s pálivou omáčkou. Buďme však opatrní, pokud jde o gril na dřevěné uhlí. Ještě než škrtnete sirkou, ujistěte se, že jednáte v souladu s platnými předpisy. Dříve než hasičské komando změní grilování v soutěž Miss Mokré tričko.
Pamatujte také, že je lépe začít žhavit gril na uhlí alespoň hodinu předem. Chvíli trvá, než odhoří podpalovač, ještě více času zabere, než se kousky dřevěného uhlí změní na žhavé uhlíky. Je dobré si na grilu udělat vyšší vrstvu uhlí na rychlé opečení a nižší vrstvu pro pomalé propékání. Udělejte si u grilu pořádek a mějte vše po ruce, abyste nemuseli gril opouštět. Například kyblík s vodou pro případ, že by se grilování vymknulo kontrole, obracečky, nádobí a pochopitelně lednička s nápoji pro obsluhu grilu. Připravte si pro hosty různé varianty pokrmů – grilujte drůbež, ryby, zeleninu, podávejte saláty a pečivo jako přílohu, omáčky na bázi jogurtu či olivového oleje. Třeba chobotnice uvařená v zeleninovém vývaru s bílým vínem a grilovaná dokřupava vaše hosty přivede na vrchol chuťové extáze.
A hlavně – užijte si to a nehaste gril čuráním. Předejte tak nepříjemnému ožehnutí.

www.souk.cz


  |     |    |   Tisk

Autor: Michal „Rachad” Hromas


Vstoupit do diskuze - 0 přispěvků.


Grilování
Jakmile se oteplí, leckoho začnou svrbět prsty a oprašuje gril v předtuše bujarý...
Brněnský číšník roku 2010
Nejen v Praze na Staroměstském náměstí můžou soutěžit číšníci☺. Ve čtvrt...
SÝRY
Legenda. Ta se nachází na počátku původu sýra. Podle řecké pověsti Aristaios, sy...
Jak pít správně VÍNO
Pokud se tak jako já někdy dostanete na výstavu vín a na košt vína s ní spojený ...
Den otevřených sklepů
Znáte Mutěnice? Jsou pro vás bílým místem na vinařské mapě naší vlasti? Přijďte ...
Hansen restaurant
Romantická večeře při svíčkách pod platanem stejně jako promoční hostina se vší ...
VELIKONOCE nově postaru
Konečně je tu jaro, i počasí už se umoudřilo, a jakmile se zazelená tráva, budem...
Na ZELENÝ čtvrtek ZELENÉ pivo!
Náš malý pivní rybníček je považován za jeden z nejkonzervativnějších na světě. ...
Benefiční večer Ligy lidských práv
Jazz & Cirkus je skvělá příležitost, jak oslavit příchod jara, zatančit si ve sv...
„Obrovská“ vesnice…
Co svedlo kinaře na cestu hospodského? Dobrá otázka. Byla to vlastně malá náhod...
ZLATÁ MUŠKA
Již několik měsíců vám nabízí restaurace Zlatá Muška možnost příjemného posezení...
[ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]  [ 8 ]  [ 9 ]  [ 10 ]  [ 11 ]  [ 12 ]  následující >>>    

zpět

 



 
 

All rights reserved to metropolislive. Technická podpora Webdesign   RSS  kontakty


[email protected], Tel. +420 542 422 300

Nastavte si metropolislive.cz jako domovskou stránku.   |    Přidat stránku do oblíbených